parts to clean with ultrasonic cleaning

Čišćenje četkica za šminkanje sa ultrazvučnom kadom

Jednostavan način za čišćenje četkica za šminkanje

Danas je industrija šminke vrijedna više od 500 milijardi dolara, a kistovi za šminku čine njezin veliki dio. Postoje već stoljećima i gotovo svaka osoba koja koristi šminku posjeduje barem jednu vrstu ovih kistova. Čišćenje vaših kistova za šminku može biti glatko i jednostavno ako koristite ultrazvučni čistač.

Što mislite koliko ih redovito čisti svoje četke? Uopće ih nema mnogo!

Ako ste jedna od onih korisnica šminke koja zaboravlja redovito čistiti pribor za šminkanje, onda je ovaj članak savršen za vas. Možete saznati kako ih brzo i jednostavno očistiti pomoću ultrazvučne kade za čišćenje.

Ultrazvučna kada? Zvuči previše komplicirano? To je zapravo jedan od najjednostavnijih i najbržih načina čišćenja.

Prvo da objasnimo zašto biste trebali čistiti svoje kistove za šminku!

Svakodnevno čistimo sve stvari koje koristimo. Čistimo šalice za kavu, telefone, računala, pa zašto onda ne očistimo četkice za šminku? Zapravo bi ih trebalo čistiti i češće jer su gotovo svaki dan u kontaktu s našom kožom.

Jeste li ikada zaboravili skinuti šminku ili se jednostavno niste mogli potruditi s uklanjanjem šminke? Dobrodošao u klub. Ali zamislite koliko se šminke zalijepi za vaše kistove za šminkanje nakon što ih dugo niste očistili!

Činjenica je da većina nas zaboravi na čišćenje kistova za šminku, a nekima to niti ne pada na pamet. Probudite se svaki dan, koristite te pahuljaste, meke čekinje da napravite čaroliju i krenete van. Ali izlažete se riziku od problema s kožom ako i dalje ostanu prljave.

frizer

Najčešći problemi s kožom s kojima se možete susresti ako vam kistovi za šminkanje nisu čisti:

Bakterijske infekcije

Možda nećete vidjeti da se četkica zaprlja, ali bakterije su tu i one će s vremenom uzrokovati akne i akne.

Začepljene pore

Vaša koža ima mnogo ulja, jedno od njih poznato je kao sebum. Svaki put kad prijeđete četkicama po licu, na njima se nakupi nešto ulja i mrtvih stanica kože. Zbog toga se pore na vašoj koži začepljuju, uzrokujući bijele prištiće i još mnogo toga.

Iako se kistovi za šminku povezuju s glatkom i lijepom kožom, prljavi kist dugoročno više šteti vašoj koži nego je čini lijepom.

Prugasta aplikacija

Osim problema s kožom s kojima se možete susresti ako koristite prljave kistove za šminku, vaša bi šminka mogla izgledati u prugama. Budući da su na čekinjama prisutni drugi proizvodi, puder ili druge proizvode ne nanose tako glatko kao što bi inače.

Redovito čišćenje također će održati četke mekima!

Mekana vlakna na vašoj četki otvrdnut će zbog nakupljenih proizvoda poput pudera i drugih kremastih stvari koje se suše.

To može iritirati vašu kožu, stvoriti mrlju i prugast izgled te izazvati crvenilo kože.

Osim pozitivnog zdravstvenog i higijenskog čišćenja, kistovi za šminku također ih održavaju korisnima dulje, tako da nećete morati ulagati novac u nove.

Zdrava koža, šminka glatkog izgleda, dugotrajni proizvodi plus štedite novac i brinete o okolišu. Doprinesite tako da ne bacate proizvode koji se sigurno još mogu iskoristiti. Trebate li stvarno još jedan razlog za čišćenje kistova za šminku?

Koji je najbolji način za čišćenje kistova za šminku?

Proces čišćenja kistova za šminkanje može biti naporan. Nabava onih proizvoda koji su duboko smješteni unutar stotina čekinja može biti malo teška i zahtijeva puno energije. To je razlog zašto većina nas ne čisti ili pere četku za šminku često, ili ne obavlja posao loše kada to pokušamo.

Srećom po nas, postoji mnogo različitih proizvoda dostupnih za čišćenje. Od silikonskih podloga do strojeva za čišćenje dizajniranih posebno za četke, opcije su beskrajne. Međutim, najjednostavniji, ali učinkovit način čišćenja kistova za šminku je korištenje ultrazvučne kade za čišćenje.

ultrazvučna kada Asonicultrazvučna kadultrazvučna kada za kućo

Ultrazvučne kade Asonic Home

Možda se pitate što je zapravo ultrazvučna kada jer je relativno nov izum i većina nas nema iskustva s njim.

Ultrazvučna kada koristi ultrazvučne zvučne valove za uklanjanje onečišćenja s različitih materijala kao što su nakit, četke, odjeća, voće, povrće i mnogo više.

Čišćenje kistova za šminkanje pomoću ultrazvučne kade za čišćenje

Ako ste prvi put čuli za ultrazvučnu tehnologiju čišćenja za pranje predmeta, evo upute o tome kako možete koristiti ultrazvučnu kadu za čišćenje kistova za šminku.

 

Ultrazvučno čišćenje izvrsna je metoda za čišćenje kistova za šminkanje, pružajući dubinsko i temeljito čišćenje koje učinkovito uklanja naslage proizvoda, ulja, prljavštinu i bakterije. Evo kako ultrazvučnim čišćenjem možete očistiti svoje kistove za šminku:

  1. Priprema: Skupite kistove za šminku koje je potrebno očistiti. Provjerite ima li na četkama opuštenih čekinja ili oštećenja te ih po potrebi popravite ili zamijenite.
  2. Napunite ultrazvučnu kadu: preporučujemo HOME650 ili HOME 1400, koji su manji, prijenosni čistači vrlo jednostavni za korištenje. Napunite spremnik ultrazvučne kade otopinom za čišćenje posebno dizajniranom za četke za šminkanje. Ova rješenja možete pronaći u trgovinama za uljepšavanje ili na internetu. Provjerite je li otopina za čišćenje kompatibilna s materijalima vaših četki.
  3. Potopite kistove: Stavite kistove za šminku u otopinu za čišćenje, pazeći da su potpuno uronjeni, ali da nisu prenatrpani. Izbjegavajte pretrpan spremnik kako biste omogućili pravilno čišćenje i spriječili zapetljavanje četkica.
  4. Proces ultrazvučnog čišćenja: Aktivirajte ultrazvučnu kadu slijedeći upute proizvođača. Zvučni valovi visoke frekvencije stvorit će sićušne mjehuriće koji će implodirati u blizini četkica, učinkovito uklanjajući prljavštinu, ostatke šminke i bakterije. Proces čišćenja obično traje nekoliko minuta.
  5. Isperite i osušite: nakon završetka ciklusa ultrazvučnog čišćenja, uklonite četke iz otopine za čišćenje i temeljito ih isperite čistom vodom kako biste uklonili ostatke otopine za čišćenje i olabavljene krhotine. Nježno stisnite čekinje kako biste uklonili višak vode.
  6. Oblikovanje i sušenje: Preoblikujte vlažne čekinje nježnim dodirom prstiju kako biste vratili njihov izvorni oblik. Položite četke ravno na čisti ručnik ili ih objesite naopako da se osuše na zraku. Izbjegavajte sušenje četkica u uspravnom položaju jer voda može prodrijeti u ferulu (metalni dio koji drži čekinje) i olabaviti čekinje.
  7. Završna provjera: Nakon što su četke potpuno suhe, provjerite ima li na njima preostale prljavštine ili ostataka. Ako je potrebno, ponovite postupak čišćenja ili točkasto očistite određena područja pomoću nježnog sredstva za čišćenje četkom.

Važno je napomenuti da iako je ultrazvučno čišćenje vrlo učinkovito za kistove za šminkanje, određene vrste kistova, poput onih s dlakama od prirodne dlake ili osjetljivim drškama, mogu zahtijevati dodatnu njegu. Uvijek pogledajte upute i smjernice proizvođača četki za čišćenje kako biste osigurali najbolje rezultate čišćenja i dugotrajnost svojih četki.

Redovito čišćenje kistova za šminkanje ultrazvučnim čišćenjem ili drugim odgovarajućim metodama ključno je za održavanje higijene, sprječavanje izbijanja i osiguravanje glatkog i besprijekornog nanošenja šminke.

Glavni razlozi za korištenje ultrazvučnog čistača za pranje kistova za šminku

Pitate se zašto biste trebali koristiti ultrazvučnu kadu umjesto konvencionalnih metoda čišćenja kistova za šminku?

Navest ćemo vam neke od glavnih razloga za to:

Lako

Prije svega, svi mi radije sebi olakšavamo stvari, zar ne? Pa korištenje ultrazvučne kade prilično je jednostavno jer nećete morati prati svaki kist za šminku jedan po jedan, što oduzima puno vremena. Nećete ih morati ručno ribati i ulagati napor u uklanjanje proizvoda šminke s kistova.

Sve što trebate učiniti je uroniti svoje četke u vodu i uključiti ultrazvučnu kadu. Vaši će kistovi biti čišći nego ikad u roku od deset minuta i gotovo da nećete raditi. Najlakše, jednostavno i brzo čišćenje u vašem životu.

Učinkovito

Čišćenje ultrazvučnim čistačem najučinkovitiji je i najučinkovitiji način čišćenja. Uklonit će sve proizvode šminke sa svake dlake vaših kistova pomoću tehnologije ultrazvučnog zvučnog vala.

Uklanja bakterije

Uređaji sličnih namjena i proizvodi za čišćenje ne mogu tako dobro očistiti vaše četke kao ultrazvučna kada za čišćenje. Ultrazvučna kada uklanja sve bakterije s vaših predmeta budući da čisti materijal na mikroskopskoj razini, a često se koristi za čišćenje kirurške opreme.

Nježan

Ručno pranje četkica za šminku često ih može oštetiti jer ih je potrebno ribati. Međutim, korištenje ultrazvučne kade osigurat će najnježniji oblik čišćenja vaših četkica. Također čekinje ostaju netaknute s četkom.

Ultrazvučni valovi stvaraju sićušne mjehuriće koji implodiraju na čestice prljavštine. Ovaj val energije odvaja neželjene čestice od vlakana četke. Stoga se vaše četke čiste bez grubih radnji.

Je li ultrazvučna kada sigurna za moje četke za šminku?

Postoji mnogo različitih četkica za šminkanje. Neki se sastoje od sintetičkih vlakana, koja su najlonska ili poliesterska. Druge četke se sastoje od prirodne dlake koja se skuplja sa životinjskog krzna. Jesu li sigurni za pranje u ultrazvučnoj kadi?

Definitivno da. Ovo je najsigurnije i najnježnije čišćenje vaših kistova.

Međutim, preporučamo da prilikom pranja četki od prirodne dlake pazite da ne koristite sapun ili deterdžent koji sadrži alkohol jer to može oštetiti osjetljivu kosu. Umjesto toga koristite blago sredstvo za čišćenje poput dječjeg šampona.

Koliko često se kistovi za šminku mogu čistiti ultrazvučnom kadom?

Prema riječima dermatologa, vaše četkice za šminku treba čistiti barem jednom tjedno kako biste bili sigurni da je vaša koža zaštićena od bakterijskih infekcija i prištića.

Ako imate masnu kožu, perite ih dva puta tjedno. Masna koža sklona je izbijanju akni, stoga biste trebali posebno paziti na čišćenje četkica za šminkanje ako se često šminkate. Kako bi vaša koža bila sretna i zdrava te izbjegli rizik od akni i infekcija, redovito čistite kistove za šminku i druge alate. A najlakši način da to učinite je da si već danas nabavite ultrazvučnu kadu!

logo aSONIC

 

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.