brush

Čišćenje četkica za šminkanje

Danas industrija šminkanja vrijedi više od 500 milijardi dolara, a kistovi za šminku veliki su dio nje. Postoje stoljećima i gotovo svaka osoba koja se koristi šminkom ima barem jednu vrstu ovih četkica. Čišćenje četkica za šminkanje može biti glatko i jednostavno ako koristite ultrazvučnu kadu.

Pomoću ultrazvučne kade možete saznati kako ih brzo i jednostavno očistiti.

Ultrazvučne kade? Zvuči prekomplicirano? To je u stvari jedan od najjednostavnijih i najbržih načina čišćenja.

Prvo ćemo vam objasniti zašto biste trebali očistiti četkice za šminkanje!

Čistimo u glavnom sve stvari koje svakodnevno koristimo. Čistimo šalice za kavu, telefone, računala, pa zašto onda ne očistimo četke za šminkanje? Zapravo ih treba čistiti još češće jer su gotovo svakodnevno u kontaktu s našom kožom.

Jeste li ikad zaboravili ukloniti šminku ili se jednostavno niste mogli zamarati uklanjanjem? Ali zamislite koliko se šminke zalijepilo za vaše četke za šminkanje, nakon što ih dugo niste očistili!

Činjenica je da većina nas ima tendenciju da zaboravi na čišćenje četkica za šminkanje, neki od nas i ne razmišljaju o tome. Probudite se svaki dan, upotrijebite te pahuljaste, mekane četkice i krenete van. Ali rizikujete probleme s kožom ako i dalje ostanu prljave.

Najčešći problemi s kožom na koje možete naići ako četke za šminkanje nisu čiste:
1. Začepljene pore

Vaša koža sadrži mnoštvo ulja, jedno od njih poznato kao sebum. Svaki put kad mažete četke po licu, na njima se nakupi malo ulja i mrtvih stanica kože. Zbog toga se pore na koži začepe, što uzrokuje bijele točkice i još mnogo toga.

Iako su četke za šminkanje povezane s glatkom i lijepom kožom, prljava četka dugoročno nanosi štetu vašoj koži nego što je čini lijepom.

Bakterijske infekcije

Možda nećete vidjeti kako se četka prlja, ali bakterije su tu i na kraju će uzrokovati akne i izbijane.

Neujednačena primena

Osim problema s kožom na koje možete naići ako koristite prljave četke za šminkanje, vaša šminka može izgledati prugasto. Budući da su na četkicama prisutni drugi proizvodi, ne nanose podlogu ili druge proizvode tako glatko kao što bi to obično činili.

Redovito čišćenje također će četke održavati mekanima!

Mekane dlake na četkici stvrdnut će se nakupljenim proizvodima poput temelja i ostalih kremastih stvari koje se isušuju. To može iritirati vašu kožu, stvoriti mrlje i prugast izgled, a također uzrokovati crvenilo kože. Osim higijenskog čišćenja četkica za šminkanje također ih čine korisnima mnogo duže, tako da nećete morati ulagati novac u nove.

Tako! Zdrava koža, šminka glatkog izgleda, dugotrajni proizvodi, pored toga štedite novac i brinete o okolišu. Doprinite tako što ćete ne bacati proizvode koji se definitivno i dalje mogu koristiti. Treba li vam zaista još jedan razlog za čišćenje četkica za šminkanje?

Koji je najbolji način čišćenja četkica za šminkanje?

Proces čišćenja četkica za šminkanje može biti naporan. Dobivanje proizvoda koji su postavljeni duboko unutar stotina dlačica može biti malo teško i zahtjeva puno energije. Zbog toga većina nas često ne čisti i ne pere četku za šminku ili loše radi svoj posao kad to pokuša.

Srećom po nas, postoji mnogo različitih proizvoda dostupnih za čišćenje. Od silikonskih prostirki do strojeva za čišćenje dizajniranih posebno za četke, mogućnosti je bezbroj. Međutim, najjednostavniji, ali najučinkovitiji način čišćenja četkica za šminkanje je korištenje ultrazvučnog stroja za čišćenje.

Da li ste se možda zapitali šta je ultrazvučna kada?

Možda se pitate što je ultrazvučna kada jer je to relativno novi izum i većina nema iskustva s njim.

Ultrazvučna kada je stroj koji ultrazvučnim valovima uklanja onečišćenja iz različitih materijala poput nakita, četkica, odjeće, voća, povrća i još mnogo

toga.

Na tržištu postoji mnogo različitih ultrazvučnih kada, a najpogodniji za čišćenje dodataka za šminkanje iz naše ponude su HOME 650 i HOME 2500.

brush
Čišćenje četkica za šminkanje pomoću ultrazvučne kade

Ako prvi put čujete za ultrazvučnu tehnologiju, čišćenja za pranje predmeta, ovdje ćemo proći kako možete koristiti ultrazvučnu kadu za čišćenje četkica za šminkanje:

1. Nabavite ultrazvučnu kadu prikladnu za čišćenje četkica za šminkanje. Preporučujemo HOME 650 i HOME 2500, koji su manji, prijenosni i vrlo jednostavni za upotrebu.
Jednom kada počnete raditi sa ultrazvučnom kadom, vidjet ćete da je vrlo praktično i za pranje ostalih predmeta i alata, a shvatit ćete da ste svoj novac uložili u koristan proizvod.

2. Napunite ultrazvučnu kadu mlakom vodom iz slavine i ubacite četke. Obavezno slijedite upute u korisničkom priručniku uređaja.

3. U slučaju da na četkicama ima puno prljavštine i suhog praha, u vodu možete dodati malo koncentrata za čišćenje. Pazite da nije previše grub ili jak. U suprotnom ćete oštetiti nježne dlake četkica. Na raspolaganju su nam dva različita koncentrata za čišćenje četkica i alata za šminkanje. Tekućina za čišćenje AS-ENZ i prašak za čišćenje AS-UCP, koji su posebno dizajnirani za čišćenje ulja i bioloških prljavština sa predmeta.

4. UKLJUČITE ultrazuvčnu kadu i podesite je na određeno vrijeme, na primjer do 8 minuta, i pričekajte da timer dosegne svoju granicu. U slučaju da imate osječaj da četke za šminkanje nisu dovoljno čiste, postupak čišćenja možete ponoviti svježom vodom. Ultrazvučne kade također su ekološka, ​​jer troše manje vode i troše daleko manje energije. Isperite čiste četke pod vodom iz slavine kako biste uklonili sapun i prljavu vodu s njih.

Nakon čišćenja

5. Lagano stisnite četke kako biste uklonili sav višak vode s njih. Ne stiskajte prejako! Kistovi za šminkanje su osjetljivi – ne želite da odbace dlake.

6. Polako ih obrišite ručnikom i stavite na sušenje. To se može učiniti stavljanjem na stol ili stalak, pazeći da četkice vise s ruba stola. Ostavite ih preko noći ili upotrijebite ventilator za brže sušenje.

Gotovi ste! Jednostavno je to a na kraju ćete dobiti čiste, mekane četkice za šminkanje, koje će biti užitak za korištenje.

Glavni razlozi za upotrebu ultrazvučne kade za pranje četkica za šminkanje

Pitate li se zašto biste trebali koristiti ultrazvuču kadu umjesto uobičajenih metoda čišćenja četkica za šminkanje?

Navest ćemo vam neke od glavnih razloga za to:

Lako

Prije svega, volimo si olakšavati stvari, zar ne? Korištenje ultrazvučne kade prilično je istočno, jer nećete morati prati svaku četku jednu po jednu, što oduzima puno vremena. Nećete ih morati ručno ribati i truditi se uklanjati proizvode za šminkanje s četkica.

Sve što trebate je potopiti četke u vodu i uključiti kadu. U roku od deset minuta vaše će četkice biti čišće nego ikad, a vi ćete teško raditi. Čišćenje bez napora, lako i brzo u vašem životu.


Djelotvorno

Čišćenje ultrazvučnom kadom najučinkovitiji je način čišćenja. Uklonit će sve prljavštine sa svake dlake četkica pomoću ultrazvučne tehnologije zvučnih vala.

Uklanja bakterije

Uobičajeni strojevi i proizvodi za čišćenje ne mogu očistiti vaše četke kao ultrazvučna kada. Ona uklanja sve bakterije s vaših predmeta jer čisti materijal na mikroskopskoj razini, a često se koristi i za čišćenje kirurške opreme.

Nježno čišćenje

Ručno pranje četkica ih može oštetiti, jer zahtijeva ribanje. Međutim, korištenje ultrazvučne kade pobrinut će se da vaše četke dobiju najnježniji oblik čišćenja. Također dlake ostaju netaknute na četkici.

Ultrazvučni valovi stvaraju sitne mjehuriće koji implodiraju. Ovaj val energije odvaja neželjene čestice od četkica. Stoga se vaše četke čiste bez grubih radnji.

Da li je ultrazvučna kada sigurna za moje četkice?

Postoji mnogo različitih četkica za šminkanje. Neki se sastoje od sintetičkih vlakana, koja su ili najlon ili poliester. Ostale četke su izrađene od prirodne dlake koja se skuplja iz krzna životinja. Jesu li sigurni za pranje u ultrazvučnoj kadi?

Da li ultrazvučne kade mogu sigurno očistiti sve ove različite četke?

Definitivno da. Ovo je najsigurnije i najnježnije čišćenje vaših četkica.

Međutim, preporučujemo da prilikom pranja četkica od prirodne kose pazite da ne koristite sapun ili deterdžent koji sadrži alkohol, jer to može oštetiti nježnu kosu. Umjesto toga, upotrijebite blago sredstvo za čišćenje poput dječjeg šampona.

Koliko često se četke za šminkanje mogu čistiti ultrazvučnom kadom?

Prema dermatologu, vaše četke za šminkanje treba čistiti barem jednom tjedno, kako biste bili sigurni da je vaša koža sigurna od bakterijskih infekcija i probijanja.

Ako imate masnu kožu, perite ih dva puta tjedno. Masna koža je sklona probijanju, pa biste trebali paziti na čišćenje četkica za šminku ako je često koristite. Kako bi vaša koža bila sretna i zdrava te izbjegla rizik od akni i infekcija, pobrinite se da se četke za šminkanje i drugi alati očiste na redovito.

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.