voće

Čišćenje voća i povrća

Svi znamo da je dobro oprati voće i povrće prije nego što ih pojedete kako biste bili sigurni jel tako?

Vjerojatno voće i povrće perete pod tekućom slavinom u sudoperu ili zdjeli, kao večina ljudi. Time želimo predstaviti našu ultrazvučnu kadu za čišćenje HOME 2500. To je ultrazvučna kada koja koristi frekvencijski zvuk za učinkovito čišćenje različitih vrsta predmeta. Temeljito čišćenje voća i povrća moglo bi imati vrlo pozitivan utjecaj na vaše zdravlje.

Što se tiče zdravstvene svijesti, čini se da sve što koristimo u svakodnevnom životu ima nepovoljan učinak i može negativno utjecati na naš život. Bez obzira koliko takav uređaj ili naprava može biti učinkovita. To bi vas moglo osvjestiti da razmislite o učinku strojeva kao što su ultrazvučne kade na vaše zdravlje. Zbog toga smo odlučili objasniti kako ultrazvučna kada može pozitivno utjecati na vaše zdravlje pročišćavanjem voća i povrća.

Kako ultrazvučna kada utječe na vaše voće i povrće?

Prije nego što se tehnologija ovoliko razvila, poljoprivrednici su uglavnom koristili organske metode i tehnike uzgoja za berbu voća i povrća. Sigurnu berbu osigurali su korištenjem prirodnih komposta. U današnje se vrijeme komercijalno uzgoj širi, pa su pesticidi, gnojiva i kemikalije zauzeli mjesto prirodnog načina uzgoja. Sve ove stvari ostavljaju za sobom ostatke bilo unutar, bilo na voću i povrću. Ostaci mogu biti štetni za vaše zdravlje na puno različitih načina.

Kako ultrazvuk pomaže u čišćenju?

Kada stavite predmete u ultrazvučnu kadu, on koristi postupak koji se naziva kavitacija za pranje, uglavnom dezinfekciju, uklanjanje prljavštine i čišćenje hrane. Osim toga, ultrazvučna kada na nekoliko načina čini vaše voće sigurnijim za konzumiranje.

Kako radi ultrazvučna kada

Val ultrazvučnog tlaka stvara mnogo mikroskopskih vakuumskih mjehurića koji napadaju, ubijaju ili uklanjaju sve klice, bakterije, prljavštinu i druge onečišćenja na povrću i voću.

Val zvučnog tlaka rezultira tisućama malih valova kompresije u vodi. To razdvaja vodu i izvodi postupak poznat kao kavitacija. Ovaj postupak stvara milijune mikroskopskih vakuumskih mjehurića. Mjehurići su čiste i peru vaše voće, povrće i ostale kućanske potrepštine. Ova tehnologija postoji već godinama, koristi se čak u industrijskim i medicinskim primjenama za učinkovito čišćenje.

Ultrazvučne kade pomažu u pripremi voća i povrća

Kada prehrambeni proizvodi zahtijevaju ozbiljno čišćenje kako bi se uklonila nečistoća, ultrazvučna kada može vam olakšati postupak.

Pomaže u očuvanju voća i povrća

Snaga ultrazvuka uzrokuje fizičke i kemijske promjene u biološkim strukturama, smanjuju se patogeni i kvareni mikroorganizmi.

Pomaže u održavanju parametara kvaliteta povrća i voća

Bez obzira koju vrstu ultrazvučne kade upotrebljavate, zadržava se svojstvo kritične kvalitete vašeg voća. Nedavne studije pokazale su da upotreba ultrazvučne kade može usporiti pad kvalitete svježih proizvoda tijekom dugog skladištenja.

Ultrazvučna kada može pomoći u čišćenju područja koja nisu lako dostupna

Nema sumnje, kad perete voće i povrće, kao i ostale prehrambene proizvode poput piletine i mesa pod mlazom vode, postoje neka skrivena mjesta do kojih vaše ruke možda neće doći. Ali s ultrazvučnom kadom vrlo je učinkovit u dosezanju područja koja se teško čiste. Znači jesu li kemijski ostaci unutar ili na plodovima, ultrazvučna kada ih može iskorijeniti kako bi se poboljšala jestiva sigurnost.

Sad kad znate šta ultrazvučna kada radi na vašem voću i povrću, da li ste pomislili na efekat procesa čišćenja?

Zaključak

Sve vrste prljavštine mogu kontaminirati povrće, rezultirati njegovim propadanjem i uzrokovati neke bolesti. Uzimajući u obzir ove, ultrazvučna tehnologija je dostupna. Za razliku od ostalih metoda čišćenja i tehnika dezinfekcije, naš ultrazvučni čistač HOME 2500 bit će učinkovitiji i djelotvorniji. Uklanja nečistoće i onečišćenja, zadržavajući boju, hranjive sastojke i teksturu svježeg povrća za sigurnu i zdravu konzumaciju.

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.