ULTRASONIC CLEANER ASONIC

Kako očistiti PCB?

Kako očistiti PCB sa ultrazvukom

Ako imate fluks, hrđu ili prljavštinu na PCB-u (tiskanoj ploči), važno je odmah riješiti problem kako biste spriječili daljnje oštećenje.

Asonic ultrazvučna kada za čišćenje PCB

ultrazvučna kada AsonicČišćenje PCB-a ultrazvučnom kadom može biti učinkovita metoda za uklanjanje tvrdokornih onečišćenja.

Vodič „korak po korak“ kako očistiti PCB pomoću ultrazvučne kade:

  1. Sigurnosne mjere: Provjerite je li ultrazvučna kada postavljena u dobro prozračenom prostoru i slijedite sigurnosne smjernice proizvođača. Nosite odgovarajuću osobnu zaštitnu opremu, kao što su rukavice i zaštitne naočale.
  2. Pripremite ultrazvučnu kadu: Napunite spremnik ultrazvučne kade otopinom za čišćenje preporučenom za elektroniku. Izbjegavajte korištenje otapala koja mogu oštetiti PCB ili njegove komponente. Slijedite upute proizvođača za odgovarajuću koncentraciju otopine za čišćenje.
  3. Rastavite PCB ako je potrebno: Ako je PCB pričvršćen na komponente ili module koji se mogu sigurno ukloniti, općenito se preporučuje da ih rastavite. To će spriječiti oštećenje osjetljivih komponenti tijekom procesa čišćenja.
  4. Uronite PCB: stavite PCB u ultrazvučnu kadu, pazeći da je potpuno uronjen u otopinu za čišćenje. Pazite da ne pretrpate spremnik jer to može utjecati na učinkovitost čišćenja.
  5. Proces ultrazvučnog čišćenja: Uključite ultrazvučnu kadu i postavite ju na preporučene postavke za elektroničke komponente. Obično je frekvencijski raspon od 40-45 kHz prikladan za čišćenje PCB-a. Pustite uređaj da radi preporučeno vrijeme čišćenja, obično nekoliko minuta.
  6. Isperite PCB: Nakon završetka ciklusa ultrazvučnog čišćenja, uklonite PCB iz uređaja i isperite ga čistom vodom kako biste uklonili ostatke otopine za čišćenje. Uvjerite se da voda koja se koristi za ispiranje ne sadrži nečistoće.
  7. Osušite PCB: Upotrijebite komprimirani zrak ili zračni kompresor kako biste otpuhali višak kapljica vode s PCB-a. Alternativno, možete ostaviti PCB da se prirodno osuši na zraku u dobro prozračenom prostoru. Provjerite je li PCB potpuno suh prije ponovnog sastavljanja ili daljnjeg rukovanja.
  8. Provjerite PCB: Nakon što se PCB osuši, vizualno ga pregledajte kako biste bili sigurni da su sva vidljiva onečišćenja uklonjena. Provjerite ima li znakova oštećenja ili ostataka. Ako je potrebno, ponovite postupak čišćenja ili upotrijebite druge metode čišćenja za rješavanje preostalih onečišćenja.

Važno je pogledati posebne upute proizvođača vaše ultrazvučne kade za detaljne upute o njegovoj uporabi, postavkama i sigurnosnim mjerama opreza.

parts for ultrasonic cleaner

Koncentrati za čišćenje PCB-a

Kada je riječ o koncentratima za čišćenje posebno formuliranim za čišćenje tiskanih ploča (PCB), postoji nekoliko dostupnih opcija. Ovi koncentrati napravljeni su za učinkovito uklanjanje kontaminata bez oštećenja PCB-a ili njegovih komponenti.

Ultrazvučna rješenja za čišćenje

Ako imate pristup ultrazvučnom čistaču, možete ga koristiti za specijalizirana rješenja za čišćenje dizajnirana za ultrazvučno čišćenje. Ova rješenja poboljšavaju proces čišćenja stvaranjem kavitacijskih mjehurića, koji pomažu pri izbacivanju i uklanjanju onečišćenja s PCB-a.

koncentrat za čišćenje PCBas-pcb

koncentrat za čišćenje AS-PCB

 

Ovaj koncentrat za čišćenje napravljen je za čišćenje PCB-a i drugih elektroničkih sklopova, posebno za uklanjanje fluksa od lemljenja. Sigurno uklanjanje onečišćenja bez nanošenja oštećenja, korozije ili potamnjenja komponenti.

Koristite otopinu s vodom u omjeru od 4%, ovisno o stupnju onečišćenja predmeta koji se čisti. Optimalna temperatura čišćenja je između 50-60°C. Isperite sve predmete čistom vodom nakon ultrazvučnog čišćenja. Redovito mijenjajte otopinu za čišćenje u ultrazvučnoj kadi kada se zaprlja.

Kako ultrazvuk čisti?

Ultrazvučno čišćenje sa procesom zvanim kavitacija može zvučati kao jako komplicirana metoda čišćenja. Ali kad jednom shvatite postupak, zapravo je prilično jednostavan. Ultrazvučno čišćenje brza je i učinkovita metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodanih koncentrata za čišćenje prodire duboko u pore bilo kojeg predmeta.

Omogućuje temeljito čišćenje predmeta kroz ultrazvučne valove. Ova metoda čišćenja jedan je od najnovijih i najučinkovitijih načina uklanjanja prljavštine s različitih vrsta predmeta. Napredna tehnologija koju koristimo omogućuje da se svaka i najmanja nečistoća i prljavština temeljito uklone.

Za više informacija pošaljite nam e-mail: prodaja2@zola.hr ili nas pozovite na broj: +385916552729

logo

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.