Kako ultrazvuk čisti

Ultrazvučno čišćenje sa procesom zvanim kavitacija može zvučati kao jako komplicirana metoda čišćenja. Ali kad jednom shvatite postupak, zapravo je prilično jednostavan. Ultrazvučno čišćenje brza je i učinkovita metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodanih koncentrata za čišćenje prodire duboko u pore bilo kojeg predmeta.

Omogućuje temeljito čišćenje predmeta kroz ultrazvučne valove. Ova metoda čišćenja jedan je od najnovijih i najučinkovitijih načina uklanjanja prljavštine s različitih vrsta predmeta. Ultrazvučna metoda čišćenja temelji se na učinku kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces brzog stvaranja i rasipanja mikro mjehurića u tekućem okruženju. Učinak se događa kada ultrazvučni valovi prolaze kroz tekućinu. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, najčešće korišten od 28 do 100 kHz) generira izmjenične valove visokog i niskog tlaka koji stvaraju sitne mjehuriće. Počinju rasti od mikroskopske veličine u fazi niskog tlaka dok se ne stisnu, a nakon toga implodiraju u fazi visokog tlaka.

Molekule u tekućini se sudaraju oslobađajući ogromnu količinu energije, koja i povećava lokalnu temperaturu stvarajući visokoenergetski tok usmjeren na površinu predmeta. Mjehurići imaju ogromnu ciljanu energiju, a njihovo oslobađanje čisti prljavštinu s površine predmeta koje čistite.

Proces kavitacije temelj je ultrazvučnog čišćenja.

Emisija ultrazvučnih valova kroz tekućinu radi kavitaciju – stvaranje mikroskopskih mjehurića u tekućini. Kada ovi mjehurići udare u površinu predmeta, implodiraju oslobađajući energiju koja makne nečistoće od površine predmeta. Mali mjehurići omogućuju im prodiranje u pukotine, rupe, pore, perforacije i valove do kojih je teško doći ručnim čišćenjem.

Kavitacija uklanja sve prašine, prljavštine, ulja, pigmenta, hrđe, masti, algi, gljivica, bakterija, voska i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnoj kadi su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo otopinu destilirane vode i posebno formulirane koncentrate za čišćenje u ultrazvučnim kadama.

Korištenje ultrazvučne kade je jednostavno.

Stavite predmete za čišćenje u košaru i pažljivo stavite u ultrazvučnu kadu. Napunite spremnik vodom (destiliranom ako čistite medicinsku opremu) i dodajte koncentrat za čišćenje. Nastavite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grijač. Kad tekućina u spremniku dosegne zadanu temperaturu, grijač će se isključiti. Podesite ultrazvučni timer u skladu sa zahtjevima postupka čišćenja, ovisno o vrsti i stupnju zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kad se čišćenje završi, pričekajte da se tekućina ohladi, i zatim pažljivo uklonite košaru s predmetima. Predmete isperite čistom vodom. Ispustite zaprljanu tekućinu za čišćenje iz ultrazvučne kade. Mekom krpom obrišite spremnik.

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.