djelovi za čišćenje sa ultrazvukom

Šta možete očistiti ultrazvučnom kadom

Mogućnosti čišćenja sa ultrazvukom i šta sve možete očistiti sa ultrazvučnom kadom

djelovi za čišćenje sa ultrazvukom

Jedno od najčešćih pitanja o ultrazvučnom čišćenju je “Što je moguće očistiti ultrazvučnim čistačem?”

Za ljude koji ne znaju mnogo o ultrazvučnoj tehnologiji i kako ultrazvučni čistač zapravo radi, moglo bi se činiti da postoje samo određeni predmeti koje njime možete čistiti. Pa, ovo je zapravo upravo suprotno od onoga što je ultrazvučni čistač. To je jedan od najfunkcionalnijih strojeva na koje ćete ikada naići kada je u pitanju čišćenje.

Najkraći i najjednostavniji način za odgovor na pitanje “Što možete očistiti ultrazvučnim čistačem?” je da vam kažem što NE MOŽETE očistiti.

Općenito postoje dvije glavne kategorije predmeta koje ne možete čistiti ultrazvučnim čistačem. Predmeti koji se ne smiju potapati u vodu jer će ih tekućina oštetiti i predmeti koji se ne mogu lako osušiti. To je to. Sve ostalo se može očistiti u ultrazvučnom čistaču.

Ultrazvučne kade

ultrazvučna kada za kućo                                                               what you can clean with utrasound

Ultrazvučno čišćenje je svestrana metoda koja može učinkovito očistiti širok raspon predmeta i materijala.

Evo nekoliko primjera onoga što možete očistiti ultrazvukom:

  1. Nakit: Ultrazvučno čišćenje može se koristiti za čišćenje raznih vrsta nakita, uključujući prstenje, ogrlice, naušnice, narukvice i satove. Učinkovito uklanja prljavštinu, ulja i prljavštinu s teško dostupnih područja i zamršenih dizajna.
  2. Optičke leće: Ultrazvučno čišćenje obično se koristi za čišćenje naočala, leća fotoaparata, mikroskopa i drugih optičkih komponenti. Sigurno uklanja mrlje, otiske prstiju, prašinu i druga onečišćenja s leća, osiguravajući jasan vid i optimalnu izvedbu.
  3. Stomatološki i kirurški instrumenti: Ultrazvučno čišćenje naširoko se koristi u stomatološkim i kirurškim ustanovama za čišćenje instrumenata i alata. Učinkovito uklanja krv, tkivo i druge biološke materijale s osjetljivih instrumenata, osiguravajući pravilnu sterilizaciju i sprječavajući unakrsnu kontaminaciju.
  4. Industrijski dijelovi: Ultrazvučno čišćenje se intenzivno koristi u raznim industrijama za čišćenje dijelova i komponenti. Može učinkovito ukloniti ulja, maziva, prljavštinu, hrđu i druge nečistoće s metalnih, plastičnih i keramičkih dijelova, osiguravajući optimalnu izvedbu i funkcionalnost.
  5. Elektronika: Ultrazvučno čišćenje koristi se za čišćenje elektroničkih komponenti, tiskanih ploča, konektora i drugih osjetljivih dijelova. Sigurno uklanja kontaminante poput prašine, prljavštine, ulja, ostataka fluksa i čestica lema, poboljšavajući rad i pouzdanost elektroničkih uređaja.
  6. Automobilski dijelovi: Ultrazvučno čišćenje se obično koristi za čišćenje automobilskih dijelova, kao što su rasplinjači, mlaznice za gorivo, ventili, klipovi i komponente motora. Učinkovito uklanja naslage ugljika, ostatke ulja i druge zagađivače, vraćajući učinkovitost i performanse dijelova.
  7. Medicinski instrumenti: Ultrazvučno čišćenje ključno je u zdravstvenim ustanovama za čišćenje medicinskih instrumenata, uključujući kirurške alate, endoskope i ortopedske implantate. Osigurava odgovarajuću sterilizaciju i uklanjanje bioloških ostataka, smanjujući rizik od infekcija i osiguravajući sigurnost pacijenata.
  8. Laboratorijsko stakleno posuđe: Ultrazvučno čišćenje široko se koristi u laboratorijima za čišćenje staklenog posuđa, kao što su čaše, tikvice, epruvete i pipete. Učinkovito uklanja mrlje, ostatke i druga onečišćenja, osiguravajući točne i pouzdane laboratorijske rezultate.

Važno je napomenuti da iako je ultrazvučno čišćenje učinkovito za mnoge primjene, mogu postojati određena razmatranja i ograničenja ovisno o materijalima i predmetima koji se čiste. Preporučljivo je slijediti smjernice proizvođača, koristiti odgovarajuće otopine za čišćenje i uzeti u obzir čimbenike kao što su kompatibilnost materijala, lomljivost i sve posebne zahtjeve za čišćenje.

Kućna upotreba

Za kućnu upotrebu ljudi obično biraju jedno od naših ultrazvučnih kada iz  HOME serije. Naši kupci su obično zainteresirani za čišćenje nakita, čaša, kistova i kolekcionarskih kovanica, medalja, za uklanjanje prašine, ulja i otisaka prstiju. Manje ultrazvučne kade iz PRO serije  također su prikladni za čišćenje malih autodijelova, tehničkih alata, priručne radne opreme, igračaka za bebe i svih vrsta hobi aplikacija.

ultrazvučna kada za kućoProfesionalna uporaba


Naše veće ultrazvučne kade iz serije PRO također se koriste u industriji i čišćenju farmaceutskih instrumenata. Mnogi stomatolozi, tattoo umjetnici i liječnici općenito koriste ultrazvučni čistač za pripremu alata i instrumenata prije dezinfekcije. Zatim smo razvili  cijeli industrijski asortiman  ultrazvučnih kada za čišćenje opreme koja se koristi u industriji i proizvodnji. U ovom području ultrazvučni čistač radi jako dobro u smislu da možete uroniti veliki broj predmeta u spremnik i čekati da čistač obavi svoj posao. Ovisno o vrsti prljavštine koju pokušavate ukloniti i materijalima koje čistite, nudimo širok raspon rješenja za čišćenje. Stoga vaš posao čišćenja postaje još lakši i brži.

Otplinjavanje je opcija na našim modelima od PRO – S serija, koji priprema tekućinu za najbrže moguće čišćenje. Otapa mjehuriće iz tekućine, čineći proces čišćenja puno bržim i učinkovitijim. Priprema otopine prije čišćenja bez ove funkcije zahtijeva malo vremena, truda i vještine. S gumbom Degas to se radi za manje od minute.

Frekvencije

Ultrazvučna frekvencija 40kHz pruža temeljito, ali nježno čišćenje prikladno za mekše metale, plastiku i proizvode s poliranom površinom. Manji mjehurići koji nastaju ovom učestalošću imaju manju vjerojatnost da će uzrokovati oštećenje površine i također mogu bolje prodrijeti u uska područja kao što su šavovi, pukotine i slijepe rupe.

Ultrazvučna frekvencija 28 kHz pruža snažno i vrlo učinkovito čišćenje, što je optimalno za velike ravne površine. Ima jači učinak čišćenja – stvara veće mjehuriće s većom snagom i stoga je učinkovitiji za dovoljno čvrste materijale.

Po narudžbi

Neprestano proširujemo asortiman naših industrijskih sredstava za čišćenje, ali kako se ova tehnologija razvija, tako se širi i naša baza kupaca. Ultrazvučno čišćenje tako postaje prepoznato kao jedan od najučinkovitijih alata za čišćenje. Jesu li predmeti koje pokušavate očistiti preveliki ili želite čišćenje još više automatizirati. Uvijek možemo razgovarati o izradi posebnog čistača samo za vaše materijale i potrebe.

 

Koncentrati za čišćenje

ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju poseban kemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu s posebnim potrebama dijelova koji se čiste.
ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje dizajnirani su ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za hobi upotrebu.

Čistač

Vrsta nečistoće

Materijal za čišćenje

% razrjeđenja

Preporučena temp.

AS-MLP

Ulje, mast, prašina, opće nečistoće

Metali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente

2%

40-60°C

AS-GEN

Ulje, mast, prašina, opće nečistoće

Metali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente

5%

40-60°C

AS-CARB

Ugljik, mast i općenito nečistoće

Karbonski i dijelovi motora od mesinga, aluminija i osjetljivih materijala

10%

50-60°C

AS-OXI

Oksidacija, opće nečistoće, ugljik i mast

Željezo, bakar, kositar, aluminij i nehrđajući čelik

10%

40-60°C

AS-SENS

Ulja, masti, maziva, masti i opće nečistoće

Mesing, aluminij, kositar i razne legure

10%

50-60°C

AS-PCB

Kontaminacija fluksa

PCB, mesing, bakar, aluminij i osjetljivi materijali

10%

50-60°C

AS-JEW

Oksidacija, otisci prstiju, ugljik, mast

Nakit i drago kamenje

10%

20-60°C

AS-OPT

Opće nečistoće, otisci prstiju, masti, ulja, voskovi, oksidacija

Optičke leće i stakla

10%

40-60°C

AS-BIOX

Kontaminacija mašću, uljem, kisikom

Predmeti od kroma, tekstila, željeza, čelika, bakra, mesinga i aluminija

10%

50°C

AS-ENZ

Proteinski ostaci, masne naslage, osušena krv i drugi organski materijali

Nehrđajući čelik, metali, staklo i plastika

10%

20-70°C

AS-UCP

Opće nečistoće, sasušena krv, ostaci tkiva, oksidacija

Staklo i tvrde površine

25g 5l

20-60°C

Pitanja

Ako ste još uvijek u nedoumici jesu li predmeti o kojima razmišljate o čišćenju prikladni za potapanje u ultrazvučni čistač, kako bi on obavio posao umjesto Vas, slobodno nas kontaktirajte. Uvijek nam je drago pomoći i savjetovati pokušavajući pronaći najbolje rješenje za vaše potrebe. Uvijek nas možete kontaktirati putem e-maila ili našeg kontakta upravo odavde.

logo aSONIC

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.