Ultrazvučno čišćenje dijelova u medicini, tattoo i stomatološkim klinikama

Ultrazvučno čišćenje dijelova u medicini, tattoo i stomatološkim klinikama

Ultrazvučno čišćenje u medicini je postupak čišćenja koji se koristi za uklanjanje nečistoća i bakterija s medicinskih instrumenata i opreme. Ova tehnika koristi visokofrekventne zvučne valove koji stvaraju malene mjehuriće u otopini za čišćenje. Kada se ti mjehurići sudare s površinom medicinskih instrumenata, stvaraju snažne sile koje uklanjaju nečistoće, krv, masnoću i druge mikroorganizme.

Ultrazvučno čišćenje u medicini je vrlo učinkovito jer može doći do teško dostupnih područja na instrumentima, što ručno čišćenje ne može postići. Osim toga, ova tehnika čišćenja je nježna prema materijalima od kojih su izrađeni medicinski instrumenti, čime se smanjuje rizik od oštećenja ili habanja.

Ovaj postupak se često koristi u bolnicama, klinikama i drugim medicinskim ustanovama kako bi se osigurala sigurnost pacijenata i održala visoka higijenska razina u medicinskim okruženjima. Ultrazvučno čišćenje igra ključnu ulogu u sprečavanju infekcija i održavanju visokih standarda sterilnosti u medicinskoj praksi.

U takvim situacijama je jedna od najboljih stvari za čišćenje ultrazvučna kada. Većina ih ima mogućnost podešavanja temperature i vremena, posebno kada se radi o modelima za profesionalnu upotrebu. Profesionalni modeli obično imaju podešavanje temperature, kao i podešavanje vremena na duže rokove i automatsko isključivanje samog uređaja.

Proces

Kada se predmeti stave u ultrazvučnu kadu i dulje vrijeme čiste na visokoj temperaturi, također se uglavnom dezinficiraju i ne sadrže više puno bakterija.

Osim toga, ovisno o veličini ultrazvučne kade, možete odjednom očistiti mnoge predmete i uštedjeti vrijeme koje umjesto toga možete koristiti za druge zadatke.

Većina opreme i alata koji se koriste u medicinskoj i praksama ko što je stomatologija, kao i umjetnici tetovaža i piercinga, imaju jako mala, nedostupna područja, koja je skoro nemoguće očistiti. Opet, rješenje je ultrazvučna kada. Zbog male veličine mjehurića radom kavitacije ultrazvučna kada doseže i najmanja, najskrivenija mjesta na predmetima koji se čiste.

PRIMJER POSTUPAKA ČIŠĆENJA STOMATOLOŠKIH INSTRUMENATA

Manje ultrazvučne kade za čišćenje, kao što je ASonic PRO 30 su dostupna putem naše marke ASonic, idealna su za stomatološke klinike. Koriste se za čišćenje instrumenata poput igala, zrcala, oštrica, bursa itd., Također krunica i proteza. Ovaj model ultrazvučnog čistača također je dobar za uklanjanje cementa, punila ili brtvila. Instrumenti se mogu držati natopljeni germicidima ili enzimskom otopinom kako bi se izbjeglo sušenje nečistoća na njihovoj površini nakon upotrebe. To znatno pojednostavljuje kasnije čišćenje.

Koristite ultrazvučni koncentrat za čišćenje formuliran za uklanjanje organskih nečistoća. Iako bi netko mogao pomisliti da bi za početak rješenje za dezinfekciju bio pravi izbor. Zapravo nije, jer može otežati uklanjanje nečistoća poput proteina. Umjesto toga, upotrijebite otopinu odgovarajućeg koncentrata za ultrazvučne kade, pripremite prema uputama na pakiranju. Predmete koje želite očistiti stavite u košaru za čišćenje. Stavite košaru u spremnik tako da su svi instrumenti u potpunosti potopljeni. Vrijeme čišćenja (obično 7 do 10 minuta, ovisno o zaprljanosti instrumenata) i temperatura mogu se podesiti putem upravljačke ploče.

Kad je ciklus čišćenja gotov, isperite instrumente vodom kako biste uklonili ostatke tekućine za čišćenje, a zatim nastavite s dezinfekcijom i sterilizacijom. Rješenje koncentrata za čišćenje treba mijenjati najmanje jednom dnevno, a spremnik ultrazvučnog sredstva za čišćenje zahtijeva čišćenje i sušenje prije sljedeće upotrebe. Obavezno slijedite upute za uporabu ultrazvučnih kada i koncentrata koje nudimo.

Klinike koje imaju ultrazvučnu kadu produktivnije su i učinkovitije jer njihovo osoblje ne gubi vrijeme na ručno pranje!

ultrazvučno čišćenje kirurških instrumenata

Koncentrati za čišćenje

Kada se koristi profesionalni prah AS-UCP, koji je posebno napravljen za razgradnju ostataka proteina, uklanjanje isušene krvi i drugih organskih stvari, čišćenje će biti još učinkovitije. Ovo sredstvo za otapanje s potpunim ispiranjem dizajnirano je za osjetljivu opremu, nije korozivno, biorazgradivo rješenje i pritome nema opasnosti za okoliš ili zdravlje.

cleaning concentrates

Svi naši modeli ultrazvučnih kada za čišćenje u PRO seriji imaju podešavanje vremena do 99 minuta rada bez prestanka sa automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80 ° C. Na raspolaganju imate veliki broj veličina, od 2 do 300 L, različitih frekvencija čišćenja koje odgovaraju čišćenju vaših proizvoda.

Često korišćeni modeli u medicini

PRO 70PRO 150-28PRO 300SUS - 28

Pogledajte našu kompletnu ponudu – ASonic ultrazvoče kade

logo aSONIC

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.