djelovi

Ultrazvučno čišćenje u Auto Moto industriji

Ultrazvučno Čišćenje u Auto moto industriji danas

Dijelovi automobila i motocikala mogu postati vrlo masni i užasno prljavi od različitih vrsta ulja i prašine.

UZ ULTRAZVUČNO KADO PROCES ČIŠĆENJA DIJELOVA AUTOMOBILA I MOTOCIKLA POSTAJE JEDNOSTAVAN!

Ultrazvučno čišćenje igra značajnu ulogu u automobilskoj i motociklističkoj (auto moto) industriji, nudeći učinkovitu i učinkovitu metodu za čišćenje različitih dijelova i komponenti. Tehnologija koristi visokofrekventne zvučne valove za stvaranje mikroskopskih mjehurića u otopini za čišćenje, koji implodiraju blizu površine predmeta koji se čiste, uklanjajući prljavštinu, masnoću, ulje i druge nečistoće.

ultrazvučni čistać

Evo kako se ultrazvučno čišćenje koristi u auto moto industriji:

  1. Dijelovi motora: Ultrazvučno čišćenje se koristi za čišćenje dijelova motora kao što su rasplinjači, mlaznice za gorivo, usisni ventili, klipovi, glave cilindra i blokovi motora. Učinkovito uklanja naslage ugljika, ostatke ulja i druge zagađivače, vraćajući optimalne performanse i učinkovitost goriva.
  2. Komponente kočnice: Dijelovi kočnica, uključujući kočione čeljusti, pločice, rotore i bubnjeve, mogu nakupljati kočnu prašinu, prljavštinu i masnoću. Ultrazvučno čišćenje učinkovito uklanja ta onečišćenja, poboljšavajući učinkovitost kočenja i sigurnost.
  3. Komponente sustava goriva: Ultrazvučno čišćenje se obično koristi za čišćenje komponenti sustava goriva kao što su mlaznice za gorivo, razvodnici goriva i filtri goriva. Pomaže u uklanjanju naslaga ugljika i drugih zagađivača koji mogu ometati protok goriva i smanjiti učinkovitost motora.
  4. Dijelovi prijenosa: Ultrazvučno čišćenje učinkovito je za čišćenje komponenti mjenjača, uključujući lamele kvačila, zupčanike, ležajeve i tijela ventila. Uklanja nakupljenu prljavštinu, metalne strugotine i nečistoće, osiguravajući glatko mijenjanje brzina i produžujući životni vijek mjenjača.
  5. Radijatori i izmjenjivači topline: Ultrazvučno čišćenje se koristi za čišćenje radijatora, izmjenjivača topline i komponenti rashladnog sustava. Uklanja kamenac, mineralne naslage, hrđu i druga onečišćenja koja mogu ometati prijenos topline i učinkovitost hlađenja.
  6. Mali dijelovi i pričvršćivači: Ultrazvučno čišćenje idealno je za čišćenje malih dijelova, matica, vijaka, vijaka i drugih pričvrsnih elemenata. Učinkovito uklanja prljavštinu, ulje i hrđu, poboljšava njihovu funkcionalnost i olakšava montažu.
  7. Električne komponente: Ultrazvučno čišćenje može sigurno očistiti električne komponente kao što su konektori, releji, prekidači i tiskane ploče. Uklanja prašinu, krhotine, ostatke topitelja i druga onečišćenja koja mogu ometati električnu vodljivost i uzrokovati kvarove.
  8. Interijer i presvlake: Ultrazvučno čišćenje koristi se za čišćenje unutrašnjosti automobila, uključujući presvlake, tepihe i stropne obloge. Učinkovito uklanja mrlje, prljavštinu i mirise, vraćajući svjež i čist izgled.

 

prije i poslije čišćenja

Prije i poslije čišćenja u ultrazvočnoj kadi

Ultrazvučno čišćenje nudi nekoliko prednosti u auto-moto industriji, uključujući temeljito čišćenje zamršenih dijelova i komponenti, smanjene troškove rada i poboljšanu učinkovitost. Međutim, važno je uzeti u obzir specifične zahtjeve i ograničenja različitih materijala i komponenti. Pridržavanje smjernica proizvođača, industrijskih standarda i sigurnosnih praksi bitno je kako bi se osigurala ispravna i sigurna uporaba ultrazvučnih sustava za čišćenje u auto-moto industriji.

Učinkovitost Asonic ultrazvučne kade je izvanredna. Ulje, mast i hrđa uklanjaju se brzo i učinkovito. Ultrazvučni čistač je posebno dizajniran za čišćenje svih vrsta komponenti motora: blokova, glava motora, turbopunjača, brizgaljki, hladnjaka, filtera, kočnica, mjenjača itd.

U radionicama za održavanje dizelskih ubrizgavanja čistoća igra važnu ulogu u kvaliteti krajnjeg rezultata i produktivnosti. Ultrazvučno čišćenje dizelskih motora idealno je za ove radionice jer omogućuje čišćenje pumpi u manje od 10-15 minuta bez potrebe za rastavljanjem. Nakon toga, potrebno je samo 10 minuta da budete apsolutno sigurni da su svi unutarnji kanali potpuno čisti. U ovom slučaju možemo izbjeći tipičan problem koji nastaje kada se popravak izvede bez odgovarajućeg čišćenja.

Bez obzira na vrstu brušenja ili dijela koji se obrađuje, naš ultrazvučni uređaj za čišćenje osigurava besprijekornu završnu obradu i preciznost u industriji brušenja. Učinkovito uklanja šljaku, ulje i mast te uobičajene ostatke koji se nalaze u glavama i blokovima motora. Primjenom ultrazvučnog čišćenja značajno se smanjuje vrijeme utrošeno na čišćenje, postižući najvišu kvalitetu i izbjegavajući upotrebu kiselina, brušenje i pjeskarenje, pojednostavljujući proces čišćenja i uklanjajući uska grla.

Čišćenje turbopunjača: naš ultrazvučni stroj za čišćenje najbrže je i najučinkovitije rješenje za rekonstrukcije turbopunjača, uklanja šljaku i spaljena ulja bez obzira koliko je struktura turbopunjača složena. Također omogućuje čišćenje više turbopunjača u istom procesu, poboljšavajući kvalitetu i vrijeme proizvodnje u usporedbi s tradicionalnim procesima.

Bez obzira na to koliko su predmeti prljavi ili koliko su onečišćenja skrivena na njima, ultrazvučni čistač riješit će se svih nečistoća. Sve naše ultrazvučne kade PRO modeli ultrazvučnih čistača imaju timer koji ima do 99 minuta rada. Sadrži automatsko isključivanje i podešavanje temperature do 80°C.

Ovisno o veličini i broju predmeta koje želite čistiti istovremeno, moći ćete se odlučiti za veličinu ultrazvučne čistače.

Kavitacija koja obavlja najveći dio posla kod čišćenja, imamo i posebna rješenja za čišćenje. Koriste se u ultrazvučnom čistaču za brže čišćenje i bolje rezultate.

KONCENTRI ZA ČIŠĆENJE

Ulje i masnoću teško je ukloniti i ponekad se, bez obzira koliko puta čistite predmet, nešto od njih zalijepi za njega. AS-CARB je koncentrat za čišćenje pocleaning concentratessebno dizajniran za uklanjanje ugljika, masti, ulja i općih nečistoća. S ovim koncentratom čišćenje karburatora i dijelova motora od mesinga, aluminija i drugih osjetljivih materijala je brzo i učinkovito.

ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju poseban kemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu s posebnim potrebama dijelova koji se čiste.
ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje dizajnirani su ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za hobističku upotrebu.

 

Čistač

Vrsta nečistoće

Materijal za čišćenje

% razrjeđenja

Preporučena temp.

AS-MLP

Ulje, mast, prašina, opće nečistoće

Metali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente

2%

40-60°C

AS-GEN

Ulje, mast, prašina, opće nečistoće

Metali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente

5%

40-60°C

AS-CARB

Ugljik, mast i općenito nečistoće

Karbonski i dijelovi motora od mesinga, aluminija i osjetljivih materijala

10%

50-60°C

AS-OXI

Oksidacija, opće nečistoće, ugljik i mast

Željezo, bakar, kositar, aluminij i nehrđajući čelik

10%

40-60°C

AS-SENS

Ulja, masti, maziva, masti i opće nečistoće

Mesing, aluminij, kositar i razne legure

10%

50-60°C

Za više informacija možete poslati e-mail na: prodaja2@zola.hr

logo aSONIC

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.