djelovi za čišćenje sa ultrazvukom

Ultrazvučno čišćenje u Industriji

Industrijsko čišćenje je između najvećih izazova dan danas. Čišćenje industrijskih alata i dijelova možda nije prva asocijacija kad razmišljate o industriji i proizvodnji.

Ultrazvučno čišćenje u Industriji alata i opreme

U industriji je ponekad čak i teže doči do svih sakrivenih mijesta. Alati i oprema koji se koriste u industriji, proizvodnji i restauraciji mogu biti vrlo tvrdi a ponekad i jako opasni za čišćenje.

Ultrazvučna oprema za čišćenje pridonosi održavanju industrijskih strojeva, olakšava čišćenje glava cilindara hladnjaka, mjenjača, blokova motora, hidrauličkih sustava i alata za rad kao što su lopate ili lanci. Na taj način pridonosi pravilnom održavanju koje potiče učinkovit rad teških strojeva i smanjuje mogućnost neočekivanih kvarova.

Pile, oštrice i slični alati trebaju posebno pažljivo rukovanje prilikom čišćenja. Također u puno slučajeva u tu svrhu potrošimo puno više svog vremena za njihovo čišćenje. Osim toga, pogotovo u industriji često imamo jako velik broj stvari za očistiti. Ako veliko broj elemenata čistite jedan po jedan, to može trajati jako dugo.

Ostali alati također imaju jako puno skrivenih, teško dostupnih mjesta na kojima se mogu zalijepiti prljavština i onečišćenja. Mnogo puta na tim skrivenim mjestima ostane ulja, masti i druge prljavštine i ponekad za njih niti ne znamo, jer ih možda ne bismo ni vidjeli. To na kraju može oštetiti vašu opremu i negativno utjecati na rad. U najgorem slučaju, oprema može postati nesigurna za upotrebu.

 

POSTUPCI ultrazvučnog ČIŠĆENJA

Ovisno o tome za šta se oprema koristi, na proizvodima može uvjek ostati trag nečistoće. Zbog toga može u nekim slučajevima i promjeniti oblik i izgled konačnog proizvoda, što bi potencijalno moglo loše utjecati na naše poslovanje.

Tijekom čišćenja industrijskih alata i opreme u ultrazvučnoj kadi nećete se morati brinuti oko ovakvih stvari. Ultrazvučna kada uklonit će sve ostatke ulja ili masnoće te će vaš alat učiniti sigurnim i ugodnim za upotrebu. Kod čišćenja pila ili noževa više neće biti opasnosti na radu, a uštedjet ćete vrijeme prilikom čišćenja veće količine alata odjednom.

Prije i poslije čišćenja

before and after cleaningbefore and after cleaning

Za industrijsko čišćenje nudimo širok asortiman naših sredstava za čišćenje. Postoje u različitim veličinama, od 30 do 300 litara i imaju frekvenciju od 28 kHz, što osigurava temeljito čišćenje.


Naši PRO industrijski modeli imaju spremnike od nehrđajućeg čelika (SUS 304), koji su debljine 2 – 2,5 mm, te stoga pružaju dug vijek trajanja ultrazvučnih kada.


Elektronika za industrijske ultrazvučne kade razvijena je s optimalnim radom pretvarača, grijaćih ploča i jednostavnog operativnog sustava imajući na umu širok spektar korisnika.

Koncentrati za čišćenje

ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju poseban kemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu s posebnim potrebama dijelova koji se čiste.
ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje dizajnirani su ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za hobi upotrebu.

Čistač

Vrsta nečistoće

Materijal za čišćenje

% razrjeđenja

Preporučena temp.

AS-MLP

Ulje, mast, prašina, opće nečistoće

Metali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente

2%

40-60°C

AS-GEN

Ulje, mast, prašina, opće nečistoće

Metali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente

5%

40-60°C

AS-CARB

Ugljik, mast i općenito nečistoće

Karbonski i dijelovi motora od mesinga, aluminija i osjetljivih materijala

10%

50-60°C

AS-OXI

Oksidacija, opće nečistoće, ugljik i mast

Željezo, bakar, kositar, aluminij i nehrđajući čelik

10%

40-60°C

AS-SENS

Ulja, masti, maziva, masti i opće nečistoće

Mesing, aluminij, kositar i razne legure

10%

50-60°C

AS-PCB

Kontaminacija fluksa

PCB, mesing, bakar, aluminij i osjetljivi materijali

10%

50-60°C

AS-JEW

Oksidacija, otisci prstiju, ugljik, mast

Nakit i drago kamenje

10%

20-60°C

AS-OPT

Opće nečistoće, otisci prstiju, masti, ulja, voskovi, oksidacija

Optičke leće i stakla

10%

40-60°C

AS-BIOX

Kontaminacija mašću, uljem, kisikom

Predmeti od kroma, tekstila, željeza, čelika, bakra, mesinga i aluminija

10%

50°C

AS-ENZ

Proteinski ostaci, masne naslage, osušena krv i drugi organski materijali

Nehrđajući čelik, metali, staklo i plastika

10%

20-70°C

AS-UCP

Opće nečistoće, sasušena krv, ostaci tkiva, oksidacija

Staklo i tvrde površine

25g 5l

20-60°C

PITANJA

Ako ste još uvijek u nedoumici jesu li predmeti o kojima razmišljate o čišćenju prikladni za potapanje u ultrazvučni čistač, kako bi on obavio posao umjesto Vas, slobodno nas kontaktirajte. Uvijek nam je drago pomoći i savjetovati pokušavajući pronaći najbolje rješenje za vaše potrebe. Uvijek nas možete kontaktirati putem e-maila ili našeg kontakta upravo odavde.

logo aSONIC

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.