FILTAR MAŠČOBE

Ultrazvučno čišćenje u prehrambenoj industriji

Ultrazvučno čišćenje filtera masnoće

Naša ultrazvučna kada za čišćenje u prehrambenoj industriji idealna je za uklanjanje ulja, masne prljavštine, krhotina i kamenca. Uz preporučenu ultrazvučnu kadu postižemo bolje rezultate čišćenja u usporedbi s tradicionalnim metodama. Ovo je jamstvo za održavanje opreme i instrumenata u industriji s tako visokim higijenskim zahtjevima.

Prljavi filtar za masnoću u postopku čišćenja- test nakon 10 minuta

ultrasonic cleaner        before and after cleaning

Ultrazvučna kada ASONIC PRO-300-28kHz

Ultrazvučno čišćenje je tehnologija koja se široko koristi u raznim industrijama, uključujući prehrambenu industriju, za učinkovito i učinkovito čišćenje opreme i površina. Koristi visokofrekventne zvučne valove za stvaranje mikroskopskih mjehurića u tekućoj otopini za čišćenje. Ti se mjehurići brzo skupljaju u blizini površina koje treba očistiti, stvarajući akciju ribanja koja se naziva kavitacija, koja pomaže u uklanjanju prljavštine, masnoće, bakterija i drugih onečišćenja.

U prehrambenoj industriji ultrazvučno čišćenje koristi se za različite primjene kao što je čišćenje opreme za obradu hrane, raznih filtera. posuđa, spremnika, pa čak i voća i povrća.

Ključne prednosti ultrazvučnog čišćenja u prehrambenoj industriji:

  1. Temeljito čišćenje: Ultrazvučno čišćenje može doseći i očistiti područja koja su teško dostupna ručno, osiguravajući temeljitiji proces čišćenja. Sićušni mjehurići koje stvaraju ultrazvučni valovi mogu prodrijeti kroz pukotine, pukotine i zamršene dijelove opreme, učinkovito uklanjajući tvrdokorne ostatke i onečišćenja.
  2. Ušteda vremena i troškova: Ultrazvučno čišćenje općenito je brže od tradicionalnih metoda čišćenja, smanjujući vrijeme prekida rada potrebno za održavanje opreme. Također može uštedjeti troškove smanjenjem potrebe za ručnim radom i skupim kemijskim sredstvima za čišćenje.
  3. Poboljšana sigurnost hrane: Učinkovito čišćenje neophodno je za održavanje visokih standarda sigurnosti hrane. Ultrazvučno čišćenje može pomoći u uklanjanju bakterija, plijesni, kvasca i drugih mikroorganizama koji mogu kontaminirati hranu. Osiguravanjem higijenskog okruženja rizik od bolesti koje se prenose hranom i unakrsne kontaminacije može se svesti na minimum.
  4. Nježno čišćenje: Unatoč svojim moćnim mogućnostima čišćenja, ultrazvučno čišćenje je nježno prema površinama koje se čiste. Može ukloniti kontaminante bez oštećenja osjetljivih dijelova opreme ili promjene kvalitete prehrambenih proizvoda.
  5. Ekološki prihvatljivo: Ultrazvučno čišćenje obično zahtijeva manje vode i kemikalija u usporedbi s tradicionalnim metodama čišćenja, što ga čini ekološki prihvatljivijom opcijom. Može pomoći u smanjenju potrošnje vode i smanjenju ispuštanja potencijalno štetnih kemikalija u okoliš.

Iako ultrazvučno čišćenje nudi nekoliko prednosti, važno je napomenuti da ono možda nije prikladno za sve primjene u prehrambenoj industriji. Određene čimbenike, kao što su vrsta opreme, kompatibilnost materijala i priroda onečišćenja, treba uzeti u obzir prije primjene ultrazvučnog čišćenja. Preporuča se konzultirati se sa stručnjacima ili proizvođačima koji su specijalizirani za ultrazvučne sustave čišćenja za specifične zahtjeve prehrambene industrije.

Sve u svemu, ultrazvučno čišćenje može igrati vrijednu ulogu u održavanju čistoće, higijene i sigurnosti hrane u prehrambenoj industriji, pridonoseći proizvodnji visokokvalitetnih i sigurnih prehrambenih proizvoda.

ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE - filtar masnoće

Talog i filtrirane čestice masnoće i ostaci prženja smanjuju propusnost filtara ispušnog zraka i metalnih sita, stoga je potrebno redovito čišćenje. Nakon intenzivnog ultrazvučnog čišćenja filtri ponovno postižu svoju izvornu učinkovitost.

Nudimo cjelovito rješenje posebno za čišćenje filtera i metalnih rešetki štednjaka – čišćenje ultrazvukom visokih performansi. Filtri za masnoću stavljaju se u ultrazvučnu kupelj na nekoliko minuta na 50-60 °C, a tragovi prljavštine nježno se uklanjaju biorazgradivim koncentratom za čišćenje. Ultrazvuk stvara mikroskopski male mjehuriće koji nakon implozije nježno uklanjaju prljavštinu čak i s teško dostupnih mjesta. Očišćeni filtri ponovno rade pouzdano nakon ispiranja, sušenja i postavljanja. Ova nježna metoda čišćenja značajno produljuje životni vijek, štedi vrijeme i troškove. Ultrazvučne kade dostupne su u različitim veličinama za velike količine čišćenja.

 

Kako radi ultrazvučno čišćenje?

Ultrazvučno čišćenje kavitacijom može zvučati kao komplicirana ili čak znanstvena metoda čišćenja. Ali uvjeravamo Vas, kad jednom shvatite postupak, zapravo je prilično jednostavan.

Ultrazvučno čišćenje je brza i učinkovita metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka te uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje prodire duboko u pore bilo kojeg predmeta.

Omogućuje temeljito uklanjanje neželjenih prljavština s predmeta koji su podvrgnuti prodoru ultrazvučnih valova. Ova metoda čišćenja jedan je od najnovijih i najučinkovitijih načina uklanjanja prljavštine s raznih vrsta predmeta. Ultrazvučna metoda čišćenja temelji se na efektu kavitacije.

KAVITACIJA

Kavitacija je proces brzog stvaranja i raspršivanja mikro mjehurića u tekućem okruženju. Učinak se događa kada ultrazvučni valovi prolaze kroz tekućinu. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, najčešće korišten od 28 do 100 kHz) generira naizmjenične valove visokog i niskog tlaka koji proizvode malene mjehuriće (šupljine). Počinju rasti od mikroskopske veličine u fazi niskog tlaka dok se ne stisnu i potom implodiraju u fazi visokog tlaka.

Molekule u tekućini sudaraju se oslobađajući ogromnu količinu energije. Energija trenutačno povećava lokalnu temperaturu stvarajući struju visoke energije usmjerenu na površinu objekta. Mjehurići imaju ogromnu energiju koja je ciljana i njihovo otpuštanje podiže onečišćenje s površine predmeta koje čistite.

PROCES KAVITACIJE JE OSNOVA ULTRAZVUČNOG ČIŠĆENJA.

Emisija ultrazvučnih valova kroz tekućinu uzrokuje kavitaciju – stvaranje mikroskopskih mjehurića u tekućini. Kada ti mjehurići udare u površinu predmeta, implodiraju oslobađajući energiju koja odvaja nečistoće od površine predmeta. Mala veličina mjehurića omogućuje im prodiranje u pukotine, rupe, pore, perforacije i valove do kojih je teško doći prilikom ručnog čišćenja. Kavitacija uklanja ostatke poput prašine, prljavštine, ulja, pigmenta, hrđe, masti, algi, gljivica, bakterija, kamenca, čađe, voska i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnom čistaču su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo otopinu destilirane vode i posebno formulirane koncentrate za ultrazvučno čišćenje.

KORIŠTENJE ULTRAZVUČNE KADE JE IZUZETNO JEDNOSTAVNO.

Stavite predmete za čišćenje u isporučenu košaru. Pažljivo stavite košaru s predmetima u ultrazvučnu kadu. Napunite spremnik destiliranom vodom ili otopinom koncentrata za čišćenje. Potopite sve predmete u otopinu za čišćenje. Postavite željenu temperaturu čišćenja i uključite grijač spremnika. Kada tekućina u spremniku dosegne zadanu temperaturu, grijač će se isključiti. Postavite ultrazvučni mjerač vremena u skladu sa zahtjevima procesa čišćenja, ovisno o vrsti i stupnju zaprljanosti na predmetu za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, pričekajte da se tekućina ohladi i zatim pažljivo uklonite košaru sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tekućinu za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Za brisanje spremnika koristite meku krpu.

Koncentrati za čišćenje

ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju poseban kemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu s posebnim potrebama dijelova koji se čiste.
ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje dizajnirani su ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za hobi upotrebu.

ČistačVrsta nečistoćeMaterijal za čišćenje% razrjeđenjaPreporučena temp.
AS-MLPUlje, mast, prašina, opće nečistoćeMetali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente2%40-60°C
AS-GENUlje, mast, prašina, opće nečistoćeMetali, legure, plastika, guma, keramičke ili staklene komponente5%40-60°C

AS-MLP    AS-GEN

Bilo da tražite odgovore, želite riješiti problem, možete nas kontaktirati.
Pomoći ćemo vam da brzo i jednostavno riješite svoje probleme.

logo aSONIC

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.