oružje čišćenje

Čišćenje oružja

Čišćenje oružja: budućnost održavanja vatrenog oružja

U svijetu industrije vatrenog oružja, gdje točnost i pouzdanost znače razliku između uspjeha i neuspjeha, održavanje vatrenog oružja je kritično. Tradicionalne metode čišćenja oružja suočavaju se s izazovima koje donosi sve veća složenost modernog dizajna. No, ulazimo u novu eru održavanja oružja uz pomoć napredne tehnologije – ultrazvučnog čišćenja.

Nova era usavršavanja oružja

Uz pomoć ultrazvučne kade i koncentrata za čišćenje, stavili smo u prvi plan inovaciju koja nadilazi tradicionalnu metodu čišćenja.

Prije i poslije čišćenja

čišćenje oružja

Razumijevanje ultrazvučnog čišćenja pištolja

Ultrazvučno čišćenje temelji se na principu visokofrekventnih zvučnih valova koji stvaraju mikroskopske mjehuriće u tekućini za čišćenje. Ti se mjehurići tada skupljaju, uklanjajući nečistoće, masnoću i ostatke iz pištolja. Ključna prednost ove metode je mogućnost čišćenja i najmanjih čestica na najteže dostupnim mjestima oružja. Više o ultrazvučnom čišćenju možete pronači ovdje: https://ultrazvucnekade.com.hr/kako-ultrazvuk-cisti/ ‎

Prednosti ultrazvučnog čišćenja pištolja

  • Točnost i pouzdanost

Ultrazvučno čišćenje osigurava visoku razinu preciznosti u uklanjanju nečistoća. Ovo je osobito važno za održavanje optimalnih performansi oružja i sprječavanje kvarova.

  • Izdržljivost oružja

Redovitim čišćenjem uz pomoć ultrazvuka produljuje se vijek trajanja oružja, što je ključno za očuvanje vrijednosti investicije. Smanjuje trošenje i sprječava nakupljanje krhotina koje bi mogle utjecati na učinkovitost.

  • Brzo i učinkovito

Zbog visoke frekvencije zvuka i precizne tehnologije čišćenja ultrazvučno čišćenje omogućuje brzo i učinkovito održavanje oružja. To pomaže smanjiti vrijeme koje trošite na održavanje opreme.

Primjena ultrazvučnih kada u praksi

Ultrazvučno čišćenje je pogodno za različite dijelove oružja, uključujući čišćenje:

  • Pištolj i puška: Za precizno čišćenje cijevi, spremnika, mesinga i drugih dijelova
  • Alati za streljivo: Uključujući patrone, što omogućuje ponovno punjenje pouzdanih spremnika
  • Optička pomagala: Za nježno čišćenje leća i ostalih optičkih komponenti

čiščenje oružja prije i poslije

čišćenje nabojev prije i poslijecev puške

Prije i poslije čišćenja

 

ASONIC ultrazvučne kade i koncentrati za čišćenje

U Asonicu smo ponosni na našu široku ponudu ultrazvučnih kada i koncentrata za čišćenje prilagođenih potrebama industrije oružja. Naši uređaji dizajnirani su za jednostavno korištenje, izdržljivost i optimalno čišćenje.

Najprikladniji ultrazvučne kade iz PRO serije-40kHz:

ASONIC PRO-50

ultrasonic cleaner

ASONIC PRO-50 Profesionalna ultrazvučna kada zapremine 3,5 litre, idealna za čišćenje manjeg oružja s veličinom košare 270×145×75 mm.

Model PRO-50 ima odvojeno podešavanje vremena od 1 do 99 minuta, zagrijavanje do 80°C i automatsko isključivanje. Izvrstan izbor za širok raspon primjena, jer možete postaviti optimalan omjer između temperature i vremena za čišćenje vaših predmeta.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz osigurava temeljito, ali nježno čišćenje. Prikladno za predmete s puno pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mjehurića, s manjom energijom, ali većom gustoćom, ova je frekvencija posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete s poliranom površinom.

Snaga ultrazvuka od 120W osigurava dovoljno velik broj mjehurića za brzo i učinkovito čišćenje velikog broja predmeta u ultrazvučnoj čistači.

Ultrazvučna kada ASONIC PRO-300XL

ultrasonic cleanerČišćenje oružja

PRO-300xl-Profesionalna  ultrazvučna kada zapremine 29 litara, s veličinom košare 890×190×115 mm.

PRO-300xl je najveća jedinica u našoj osnovnoj PRO seriji koju pokreće 10 sondi, napravljena da prihvati širok raspon izazova. Bilo da tražite čistač dovoljnog kapaciteta za čišćenje veće količine manjih predmeta, ili je veličina košare dovoljno velika za veće predmete, ovaj model je pravi izbor. Kao i svi naši modeli u PRO seriji ima zasebno podešavanje mjerača vremena, od 1 do 99 minuta. Automatsko isključivanje i podešavanje temperature do 80°C.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz omogućuje temeljito, ali nježno čišćenje koje je prikladno za predmete s puno pukotina, pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mjehurića, s manjom energijom, ali većom gustoćom, ova je frekvencija posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete s poliranom površinom.

KONCENTRAT ZA ČIŠĆENJE DIJELOVA ORUŽJA

ASonic također nudi širok izbor prikladnih koncentrati za čišćenje, koji zajedno s ultrazvučnim čistačem povećavaju učinkovitost čišćenja. U ponudi imamo koncentrat za čišćenje raznih dijelova oružja i čahura AS-SENS i sredstvo za čišćenje aluminijskih dijelova: AS-GENB

AS-SENS – Koncentrat za ultrazvučno čišćenje osjetljivih metala i predmeta je jak i niskoalkalan. Zbog svoje posebne formule ovaj koncentrat je odličan za uklanjanje nečistoća sa svih osjetljivih predmeta.

AS-CARB- Koncentrat za ultrazvučno čišćenje dijelova oružja od aluminija i sličnih metalnih legura. Zbog svoje posebne formule, ovaj koncentrat je izvrstan za uklanjanje opće prljavštine, ugljika i masnoće.

Čišćenje vašeg vatrenog oružja

KORACI ČIŠĆENJA:
  1. Nakon izračuna kemije i otplinjavanja otopine, rastavite svoje vatreno oružje i dijelove stavite u košaru
  2. Stavite košaru u zonu ultrazvučnog čišćenja kako biste uklonili prljavštinu i postavite mjerač vremena na 10 minuta
  3. Zamijenite tekućinu mineraliziranom vodom i potopite oružje na 2 minute u tekućinu kako biste uklonili ostatke sredstva.
  4. Ovisno o razini prljavštine na vatrenom oružju, može biti potrebno dodatno čišćenje. Ponovite čišćenje ako je potrebno.

Budućnost održavanja oružja

Ultrazvučno čišćenje oružja predstavlja napredno rješenje za zahtjevne potrebe moderne industrije oružja. U Asonicu smo posvećeni pružanju vrhunskih tehnoloških inovacija koje vašoj opremi omogućuju dug vijek trajanja i besprijekorne performanse.

Za više informacija o našim ultrazvučnim čistačima i koncentratima za čišćenje kontaktirajte nas na prodaja2@zola.hr

Uđite u novu eru čišćenja oružja – s Asonic ultrazvučnim čistačima

logo Asonic

 

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.