Uvjeti prodaje

Opći uvjeti poslovanja poduzeća Zola d.o.o. sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksima poslovanja.

Kupac potvrđuje da je u potpunosti upoznat i da je suglasan sa tekstom općih uvjeta poslovanja koji su objavljeni na internet stranicama preduzeća Zola d.o.o.

1. PODACI O PONUĐAČU

Prodaju putem interneta vrši tvrtka Zola d.o.o., Trg senjskih Uskoka 8, HR-10020 Zagreb, Hrvatska.

2. DOSTUPNOST INFORMACIJA

Prodavać se obavezuje da će kupcu u svakom trenutku dostaviti sledeće informacije:

  • identitet preduzeća (naziv i sedište preduzeća, broj registra),
  • podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i efikasnu komunikaciju (e-pošta, telefon),
  • karakteristike robe,
  • dostupnost artikala (svaki artikal koji se nudi putem interneta trebao bi biti dostupan u razumnom roku),
  • isporuka artikala (način, mjesto i rok dostave),
  • sve cijene trebaju biti jasno i nedvosmisleno određene, te prikazane na način da li sadrže PDV i troškove prijevoza,
  • način plaćanja i trošak dostave,
  • rok u kome je još uvek moguće odustati od ugovora, uvjete odustajanja, kao i informacije o tome da li i u kom iznosu kupac pokriva bilo kakve troškove u vezi sa povratom artikla.

3. NARUČIVANJE

Kupac je odgovoran za točnost podataka koje ostavlja prilikom narudžbe. Ponuđač nije odgovoran za eventualne greške u dostavi zbog pogrešno navedene adrese.

Kada pošalje narudžbu, kupac će putem maila dobiti ugovor (račun). Ugovor (račun) se u elektronskom obliku čuva na serveru i kupcu je u svakom trenutku dostupan na njegovom korisničkom profilu.

4. OTPREMA ROBE, kao što je navedeno u odredbama o dostavi

5. PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPOVINE, POVRAT ROBE

Kupac ima pravo u roku od 14 dana od preuzimanja robe ponuđača obavjestiti (putem maila na prodaja2@zola.hr) da odustaje od ugovora, bez obzira na razlog odustajanja. Trošak, koji kupac pokriva prilikom odustajanja od ugovora je trošak transporta, ako je roba neoštećena i zapakirana u originalnoj ambalaži. Robu treba vratiti ponuđaču najkasnije u roku od 30 dana od slanja obavijesti o odustajanju od ugovora (kupovine). Ako roba nije zapakirana u originalnu ambalaži, vraćeni iznos se umanjuje za 10%, a ako je roba oštećena, iznos se umanjuje za najmanje >20%.

Primljena roba mora biti vračena neoštećena i neizmjenjenoj količini, osim ako je uništena ili izgubljena, a da potrošač za to nije odgovoran.

Povrat uplaćenog iznosa bit će izvršen u roku od deset (10) dana od prijema aparata. Povrat kupoprodajnog iznosa vrši se na tekući račun kupca koji je naveden prilikom povrata robe.

Robu treba vratiti ponuđaču na adresu Zola d.o.o., Trg senjskih Uskoka 8, HR-10020 Zagreb, Hrvatska.

6. CIJENE

Cijene su u EUR sa PDV. Cijena koja je navedena uz pojedinačne artikle ne sadrži troškove dostave.

Cijena koja se ispisuje na kraju naručivanja je konačna cijena koja sadrži i troškove slanja.

Prodavač zadržava pravo na izmenu cijena. Važeća je ona cijena koja je objavljena na dan narudžbe, na dan završetka realizacije narudžbe i slanja naručene robe.

7. UVJETI PLAĆANJA, kao što je navedeno u odredbama o uslovima plaćanja

8. REKLAMACIJE I SPOROVI

Ponuđač je dužan da uspostavi efikasan sistem obrade reklamacija. Ponuđač će nastojati da u najkraćem mogućem roku obradi reklamaciju i da o tome obavesti kupca.

Dostavljena roba ostaje naše vlasništvo do potpunog podmirivanja svih potraživanja iz poslovnog odnosa. U poslovanju putem tekućeg računa zadržano vlasničko pravo predstavlja način osiguranja salda naših potraživanja. Ako je plaćanje izvršeno putem uplatnog mjesta koje je dužno da nam uplatu prosljedi, i dalje smo vlasnici robe u njenom prvobitnom i obrađenom obliku, sve dok priljev kupoprodajnog iznosa ne bude evidentiran na našem računu. Obaveza plaćanja se kupcu povlači nakon što je priljev celokupnog iznosa evidentiran na našem računu.
U slučaju povrata preuzetog artikla sa strane kupac se kupac obavezuje da će dostavljenu robu vratiti najkasnije u roku od deset (10) dana od preuzimanja potvrde o potvrdi reklamacije sa naše strane. Prodavač zadržava 20% kupoprodajnog iznosa za umanjenje vrednosti robe. Ako kupac ne vrati robu u predviđenom roku, prodavac će naplatiti 50% vrednosti robe za nanošenje poslovne štete.

Takođe ćemo nastojati da se eventualni sporovi rešavaju sporazumno.

9. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Ponuđač se obavezuje na trajnu zaštitu svih osobnih podataka koji će biti korišteni isključivo za vođenje računa, ponuda i za ostalu neophodnu dokumentaciju.

Ekipa ASonic

Našu ponudu

Auto Moto

Industrijsko ČiŠĆenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

Čišćenje četkica za šminkanje

Kako očistiti dječje igračke

Čistimo i Obnavljamo

Čišćenje

Više stvari bi trebalo sačuvati i očistiti umjesto da ih zamjenjujemo sa novima. Želimo vam pružiti najbolju opciju za vaše kućno ili radno okruženje.

Briga o kupcima

Nudimo punu podršku i znanje o ultrazvučnom čišćenju. Uvijek smo spremni poboljšati vaš rad i pomoći vam da radite učinkovitije nego ikad.

Razvoj

Naš je fokus slušati svoje kupce, razumjeti njihove potrebe i ponuditi iznimnu razinu ultrazvučnog čišćenja različitih veličina i opcija.